برای ورود به دانشگاههای ترکیه لازم است که آزمون تومر را بگذرانید. درواقع این آزمون سطح زبان ترکی استانبولی دانشجو را موردسنجش قرار میدهد و مانند آزمونهای تافل و آیلتس برای زبان انگلیسی عمل میکند. این آزمون و گرفتن مدرک آن برای تحصیل در ترکیه و اخذ پذیرش دریکی از دانشگاههای آنجا بسیار حائز اهمیت است.
آزمون تومر چیست؟
کلمه تومر یا TOMER از عبارت Türkçe Öğretim Merkezi گرفته شده است و معنای واقعی این عبارت مرکز آموزش ترکی است که هدف آن آموزش زبان ترکی است. این آزمون استانداردترین و معتبرترین آزمون ورودی زبان برای دانشگاههای ترکیه بهحساب میآید. درواقع این آزمون یکی از پیشنیازهای اصلی ورود به دانشگاههای مختلف ترکیه است و برای تبعههای خارجی و داخلی جهت ورود به دانشگاه این آزمون وجود دارد. درواقع این آزمون برای کسانی خواهد بود که زبان تحصیل آنها ترکی استانبولی است.
با قبولی در آزمون تومر مدرکی مبنی بر تسلط شما بر زبان ترکی داده خواهد شد و این مدرک معادل مدارک تافل و آیلتس برای زبان انگلیسی است. کسانی که قصد تحصیل، کار دائمی، شهروندی و… در ترکیه را دارند معمولاً به این مدرک و این آزمون نیاز دارند و باید بتوانند نمرات لازم را در این آزمون کسب کنند تا مشکل حادی برای آنها پیش نیاید.
آزمون تومر TOMER از بخشهای زیر تشکیل شده است:
- Listening
- Structure
- Reading
- Speken Interaction
- Speken Production
- Writing
این آزمون جنبههای مختلف زبان ترکی استانبولی را برای یک متقاضی میسنجد و فرد متقاضی باید نمرات موردنظر در آزمون تومر را کسب کند.
آزمون تومر برای چه کسانی لازم است
آزمون تومر در اصل برای سه دسته از افراد زیر ارائه میشود:
- متقاضیان تحصیل در مقطع کارشناسی و بالاتر در یکی از دانشگاههای ترکیه. همچنین برای تحصیل در دانشگاههای بینالمللی و انگلیسی زبان ترکیه به مدرک تافل یا آیلتس هم نیاز است.
- کسانی که در ترکیه به دنبال کار هستند باید مدرک تومر را به محل کار خود ارائه کنند.
- کسانی که به دنبال اخذ شهروندی و تابعیت ترکیه هستند نیز به مدرک تومر نیاز دارند و باید در این آزمون شرکت کنند.
طبقهبندی درجه تومر و سطوح آن
گواهی آزمون تومر در دو نوع مختلف ارائه میشود:
- مدرک دیپلما
- مدرک سرتیفیکا
مدرک دیپلما
پسازاینکه متقاضی در آزمون تومر شرکت کرد و تسلط نسبی شما به ترکی استانبولی آن تأیید شد، این مدرک به او داده خواهد شد و برای همیشه یک مدرک معتبر باقی خواهد ماند. با گرفتن مدرک دیپلما متقاضی میتواند در دانشگاههای ترکیه به تحصیل بپردازد. همچنین باید برای تحصیل نمره حداقل C1 را در این آزمون کسب کنید و برای متقاضیان کار نیز نمره C2 قابلقبول است.
مدرک سرتیفیکا
گواهی سرتیفیکا برخلاف گواهی دیپلما یک مدرک دائمی نیست و اعتبار آن بین 6 ماه تا 2 سال است و در سطوح مقدماتی و متوسط قابل برگزاری است. برای اخذ مدرک دو سال این آزمون متقاضی باید حداقل B1 را کسب کند و از پایان یافتن اعتبار آن باید دوباره نسبت به تمدید آن اقدام کند.
همانطور که آزمون تافل توسط ETS برگزار میشود، آزمون تومر نیز توسط UTS برگزار میشود که مخفف Uzaktan Turkce Sinavi است.
سطوح مختلف تومر
امتحان تومر دارای 6 سطح مختلف از A1 تا C1 است:
- سطح A1 “توانایی برقراری ارتباط عمومی – توانایی جواب به سؤالهای ساده یا ذکر آنها”.
- سطح A2 “دانشپایهای زبان ترکی استانبولی – توانایی صحبت در سطح پایه با زبان ترکی استانبولی”
- سطح B1 “مهارتهای زبانی متوسط – توانایی صحبت کردن بهصورت نسبتاً خوب و ارتباطهای اداری”
- سطح B2 “دانش نسبتاً خوب زبان – این مهارت نسبت به مهارت قبلی کمی حرفهایتر است و فرد متقاضی باید بتواند با شرایط خودش را وفق دهد”
- سطح C1 “دانش عالی زبان – قادر به هرگونه مکالمه به زبان ترکی استانبولی.”
- سطح C2 “دانش زبان در سطح علمی- تسلط کامل به زبان.”
مراکز مرجع آزمون تومر
دانشگاه آنکارا مرجع اصلی امتحان تومر برای زبان ترکی است و تمام کارهای ثبت نام، ارسال مدارک و دریافت نتایج توسط این دانشگاه قابل انجام است. این مرکز به منظور آسانکاری در اغلب کشورهای جهان شعبه دارد و متقاضی میتواند با یافتن آن مراکز در کشور خود به آنجا برود و کارهای مرتبط را آنجا نیز پیگیری کند؛ اما ذکر این نکته ضروری است که تنها مرکز معتبر برای آموزش مسائل و دورههای مربوط به آزمون تومر دانشگاه آنکارا ترکیه است.
زمان برگزاری آزمون تومر
زمان مشخصی برای برگزاری آزمون تومر وجود ندارد و متقاضی باید از موسسهای که در آن برای این آزمون اقدام میکند این سؤال را بپرسد یا میتواند مستقیماً به دانشگاه آنکارا در ساعت کاری مراجعه کند و مسئله را پیگیری کند. اگر بعد از دو هفته نتیجه آزمون برای فرد متقاضی صادر نشد، میتواند با مراجعه دوباره به مراکز درخواست امتحان مجدد بدهد. زمان مشخصی برای برگزاری این آزمون در ایران نیز وجود ندارد و ممکن است این آزمون در زمانهای مختلفی طبق قرارداد موسسههای مربوطه با دانشگاه آنکارا برگزار شود.
نمره قبولی آزمون تومر
بسته به اینکه هدف شما از دریافت گواهی تومر چی هست، نمرههای قبولی ممکن است متفاوت باشد. نمره قبولی آزمون تومر در دانشگاههای خصوصی سطح B2 و در دانشگاههای دولتی سطح C1 است. میتوان گفت سختگیرترین نهادهای ترکیه برای پذیرش مدرک آزمون تومر، نمره قبولی آزمون را سطح C1 در نظر میگیرند.
کلاسهای آزمون TOMER
آماده شدن برای آزمون تومر از اهمیت بالایی برخوردار است و بدون داشتن اولیه از زبان ترکیه نمیتوان نمره قابلقبول را در این آزمون گرفت. به همین دلیل امروزه کلاسهای آموزشی زیادی برای این آزمون قابل برگزاری است. این کلاسها هم بهصورت آنلاین و هم بهصورت آفلاین و حضوری موجود هستند. در ایران در بیشتر شهرهای غربی و تهران این کلاسها برگزار میشود و متقاضی با ثبت نام دریکی از کلاسها که اغلب توسط موسسههای مربوطه برگزار میشود میتواند خود را برای این آزمون آماده کند.
نحوه ثبتنام برای تومر
محل زندگی فرد متقاضی و مکانی که در آن زندگی میکند تأثیر مستقیمی بر هزینههای آزمون تومر دارد و ممکن است شرایط ثبت نام برای فرد بسته به مکان یا كشوری که در آن زندگی میکند متفاوت باشد؛ مگر اینکه مستقیماً به دانشگاه آنکارا مراجعه و آنجا ثبت نام کند.
بهصورت کلی مدارک زیر بهصورت عمومی از فرد متقاضی آزمون تومر دریافت خواهد شد:
- دو قطعه عکس پرسنلی
- گذرنامه معتبر و به روز
- تکمیل کردن فرم درخواست
- رسید پرداخت هزینه شرکت در آزمون
- مراکز برگزاری آزمون
اگر فرد متقاضی به دانشگاه آنکارا مستقیماً مراجعه کند، میتواند تمام کارهای مرتبط را آنجا انجام دهد و در مابقی شهرهای ترکیه مانند ازمیر، استانبول، آنتالیا و… نیز میتواند برای ثبت نام در این آزمون اقدام کند. در کشور ایران نیز موسسههای زیادی برای این کار وجود دارند که متقاضیان ایرانی میتوانند با مراجعه به آنها نسبت به ثبت نام در آزمون تومر اقدام کنند.
از صفر تا صد اخذ شهروندی و اقامت ترکیه با شرکت مهاجرتی اویم استانبول .
10 سوال متداول در مورد آزمون تومر ترکیه :
آزمون TOMER یک آزمون استاندارد برای اندازهگیری توانایی درک، مهارتهای خواندن، نوشتن و شنیداری زبان ترکی به عنوان یک زبان دوم یا غیر زبان اصلی در افرادی که از زبانهای دیگر به جز ترکی صحبت میکنند.
آزمون TOMER مهارتهای خواندن، نوشتن، شنیداری و درک مطلب در زبان ترکی را ارزیابی میکند.
خیر، آزمون TOMER برای افرادی که زبان اصلیشان ترکی نیست، اما به تمایل دارند ترکی را یاد بگیرند، مناسب است.
آزمون TOMER به چندین سطح تقسیم میشود که از سطح مبتدی تا پیشرفته (A1 تا C2) میرسد. هر سطح مهارتهای مختلفی را اندازهگیری میکند.
آزمون TOMER شامل سوالات چندگزینهای، تطابق کلمات و جملات، پرکردنهای خالی، شنیداری و ترجمه متنهای کوتاه است.
زمان آمادگی برای آزمون TOMER به میزان دانش زبانی و تجربه شخص بستگی دارد. برای رسیدن به سطوح پیشرفته نیاز به مدت زمان طولانیتری دارد.
برای آماده شدن برای آزمون TOMER میتوانید از منابع درسی مخصوص آزمون TOMER استفاده کنید، کلاسهای آموزشی بگیرید و با روشهای یادگیری زبان کار کنید.
TOEFL و IELTS بیشتر برای افرادی است که به زبان انگلیسی نیاز دارند، در حالی که آزمون TOMER برای افرادی است که به زبان ترکی نیاز دارند. ساختار آزمونها و نوع سوالات نیز متفاوت است.
آزمون TOMER اصلیاً در ترکیه ارائه میشود، اما ممکن است در برخی از دانشگاهها و مراکز آموزش زبان در دیگر کشورها نیز برگزار شود.
بسته به سیستم ارزیابی آزمون TOMER، نمرات به نمره عددی خاص تبدیل میشوند که نشاندهنده سطح توانایی زبانی شماست.
آخرین دیدگاهها